In Dutch: Essay contest DEFENCE 2050

posted 30 Nov 2011, 03:21 by Jan Wind   [ updated 30 Nov 2011, 03:22 ]
Laat zien hoe de technologie voor defensie en veiligheid er over zo'n vijftig jaar uit zal zien.

Medio 2012 publiceert het tijdschrift "De Ingenieur" een special over defensietechnologie in de verre toekomst. In deze special worden één of meer van de inzendingen voor de essaywedstrijd gepubliceerd. De hoofdprijs bedraagt € 1.000

We kunnen ons de technologie in die verre toekomst nog nauwelijks voorstellen. In 1962 – 50 jaar terug – was de Berlijnse muur net gebouwd. Die muur is al weer 20 jaar geleden verdwenen. Maar wie had 20 jaar geleden kunnen bedenken dat er nu landen zijn die virtuele muren bouwen in het internet en agressie bedrijven met computervirussen?

Denk eens conceptueel na over de defensietechnologie van de toekomst beschrijf welke gevolgen die kan hebben voor de conflicten van straks. Het essay telt maximaal 3000 woorden. Zo mogelijk ondersteunen enkele illustraties het betoog. Een beetje science fiction mag, maar er moet wel een heldere relatie zijn met een denkbaar scenario van technische ontwikkelingen. Overtreedt geen fundamentele natuurwetten. Ook let de jury bij de beoordeling op de realiteitszin van een conflictscenario.

Kijk voor meer informatie op http://www.kiviniria.nl/dv
Daar vindt u ook links naar enkele studierapporten over Defensie en conflicten in de toekomst die u kunnen helpen uw beeld van de technologie in een context te plaatsen.
Ċ
Jan Wind,
30 Nov 2011, 14:01
Comments